Artikelnummer: 0b86c84024a0 Categorie:

Jekko SPX 312

Dit is de kleinste minihijskraan van Jekko! Deze kraan is gemaakt voor het precisie werk. De Jekko SPX 312 kan maximaal 1.200 kg tillen en is slechts 0.77 meter breed. Ontdek deze minihijskraan.

Volledige omschrijving
Prijs op aanvraag
Hijshoogte
10.70 m
Hijscapaciteit
1.200 kg
Alle eigenschappen
 • Kleinste minihijskraan
 • Geschikt voor de precisie klus
 • Perfect manoeuvreerbaar

Op werkdagen binnen 24 uur een offerte

Klanten beoordelen ons met 4.9 uit 5 sterren

Omschrijving

Omschrijving

De Jekko SPX 312 minihijskraan: Compact, sterk en multifunctioneel. De kleinste Jekko minihijskraan in het assortiment, de Jekko SPX 312. Deze minikraan op rupsen heeft ondanks zijn enorme compactheid, veel capaciteit en hijshoogte. Indien gewenst kan de minihijskraan worden uitgerust met een Jib voor meer hijshoogte, reikwijdte en mogelijkheden.

Geschikt voor elk project

Voor zowel glaszetters als staalbouwers is dit een ideale machine. Dankzij de variabele stempeling in spin-posities geeft de Jekko SPX 312 alle mogelijkheden om snel, nauwkeurig en flexibel te kunnen werken. Deze kraan heeft verbreedbare rupsen en een lage bodemdruk per poot. Ideaal ruw terrein of juist bij binnenwerk.

Ook de radiografische bediening geeft de gebruiker nog meer controle over zijn werkzaamheden. Het overbruggen van een obstakel en afstempelen op een hellende ondergrond kan eenvoudig worden gerealiseerd. Aangezien deze kleine kraan binnen de 10-ton-meter grens vallen, is hijsen-zonder-hijsbewijs toegestaan.

Waarom een minihijskraan? 

Met een minihijskraan werkt u sneller en veiliger en daardoor professioneler. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen, ingewikkeldere projecten en betere resultaten. Tevens is het werken met een Jekko compactkraan een prettige bezigheid. Deze punten zorgen voor een verbetering in uw bedrijfsresultaten en de werksfeer. Bent u klaar voor de volgende stap?

Elektrische modellen

Jekko gelooft in het concept van elektrische minihijskranen. De fabrikant onthulde daarom in 2018 hun eerste modellen volledig elektrisch minihijskranen. Deze Jekko minihijskraan behoort tot deze kranen. Jekko laat haar ambitie op dit gebied ziet. Gelijktijdig zet de Italiaanse fabrikant in op Lithium accu’s. Deze accu’s garanderen een langere levensduur en snellere oplaadtijd. Energiezuinig en erg krachtig. Deze minihijskraan is optioneel verkrijgbaar met een Lithium pakket.

Minhijskraan leasen

Deze machine kunt u leasen tegen een scherp maandelijks tarief. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden. Geïnteresseerd, maar toch op zoek naar een groter model? Bekijk dan de de onbetwist nummer 1!

Eigenschappen

Eigenschappen

Aandrijving - Brandstof

YAMAHA Benzine

Aandrijving - Elektrisch

Lithium 24V / 288Ah

Bediening

Radiografisch

Eigen gewicht

vanaf 1.800 kg

Lier

Standaard

Max. hellingshoek

20° / 36%

Max. hijscapaciteit

1.200 kg

Max. hijscapaciteit met jib

400 kg

Max. hijshoogte

9.20 m

Max. hijshoogte met jib

10.90 m

Max. vlucht

9.50 m

Rijsnelheid

1,7 km/h

Rotatie

330°

Rupsen

Optioneel – non marking / verbreedbaar

Stempelafmetingen

Variabel

Transportafmetingen

2.79 x 0.77 x 1.60 m

Downloads

Vraag & Antwoord

 • Hoe bepaal ik welke kraan ik voor mijn hijsklus nodig heb?

  Om de capaciteit van de benodigde kraan te bepalen zijn twee begrippen van belang: de maximale vlucht en de maximale hijscapaciteit. De vlucht is de afstand van het hart van de kraan tot hart van de last. De last is het gewicht van het te hijsen object vermeerderd met het gewicht van de hijsmaterialen zoals het hijsblok en de hijskettingen.

 • Kan de kraan overal opgestempeld worden?

  Houd er rekening mee dat een kraan niet zomaar overal opgesteld kan worden. Er moet een voldoende draagkrachtige ondergrond zijn. De kracht van een minihijskraan is echter het lage eigen gewicht. Hierdoor is de stempeldruk per stempelpoot relatief laag en kan de kraan al snel worden ingezet.

 • Wat is het voordeel van een jib?

  Met een jib op uw kraan heeft u extra reikwijdte, flexibiliteit en precisie. De jib wordt veelal ingezet bij het plaatsen van glas en bij constructiewerk.

 • Hoe zet ik de jib op de minihijskraan?

  Bij de Jekko SPX 312 zit de jib naast de hoofdmast. Deze jib dient handmatig in het verlengde van de hoofdmast gedraaid te worden.

 • Kan ik doorwerken als de accu van de bediening leeg is?

  De minihijskraan wordt standaard geleverd inclusief acculader en reserve accu. De reserve accu wordt tijdens het kranen automatisch opgeladen. Deze extra accu kunt u gemakkelijk gebruiken op het moment dat de accu van de bediening leeg is.