Sneller - binnen 24 uur persoonlijk contact
Persoonlijker - direct een adviseur spreken
Completer - altijd een geschikte machine

Elektrisch werken?!

Aandrijfsystemen voor bouwmaterieel blijven zich ontwikkelen. Nog niet zo lang geleden was de motorkeuze eenvoudig. Je had een dieselmotor voor buiten en een batterij-aangedreven machine voor binnen.

Elektrisch werken

Aandrijfsystemen voor bouwmaterieel blijven zich ontwikkelen. Nog niet zo lang geleden was de motorkeuze eenvoudig. Je had een dieselmotor voor buiten en een batterij-aangedreven machine voor binnen. Om zich aan te passen aan veranderende markten en aan behoeften van ondernemers, zijn motoropties en -ontwerpen de afgelopen tien jaar sterk geëvolueerd.

Hybride
Deze zogenaamde hybride technologie werkt zoals een hybride auto, omdat de batterijlading automatisch gebeurt. Je kunt de prestaties beter vergelijken met die van een Toyota Prius. De Fuel-Electric technologie geeft machines dezelfde prestaties en het 4×4 ruw terrein vermogen van hun equivalenten met verbrandingsmotoren. Maar bieden een veel grotere verhuur-veelzijdigheid en een lager brandstofverbruik. In volledig elektrische modus werkt een FE-model een hele werkdag op één batterijlading.

Bij HOCAP betekent hybride de combinatie tussen brandstof- en elektromotor (powerpack). Dit is het geval bij de meeste minihijskranen en spinhoogwerkers. Bijvoorbeeld de Jekko SPX 532 CDH + powerpack. De elektromotor is niet zelfvoorzienend, maar er kan door middel van een stroomaansluiting energiezuinig gewerkt worden. Een twee-in-een pakket dus.

Jekko Minihijskraan SPX650

Bi-Energy
De Bi-Energy aandrijving, te vinden op bijvoorbeeld de IMER IM13180DE schaarhoogwerker. De DE-Serie van IMER combineert de elektrische aandrijving met een krachtige dieselmotor. In het geval van Bi-Energy moeten de batterijen van het accupakket uiteindelijk via een 230V aansluiting worden opgeladen.

Volledig elektrisch
De volledig elektrische modellen zijn wat ons betreft hét antwoord op de steeds groener wordende eisen in Nederland. De vraag naar elektrische bouwmachines blijft fors stijgen in Nederland. Bouwbedrijven, glaszetters en verhuurders krijgen van opdrachtgevers en klanten steeds vaker de vraag naar volledig elektrisch materieel. Deze eis van emissievrij werken wordt langzaamaan de norm in bouwend Nederland.

Wat zijn de voordelen van elektrisch werken?

  1. De machines stiller en schoner. Voor werknemer en omwonende is dit gunstiger dan het geluid en de uitstoot van de brandstofmotor. Met name in stedelijk gebied is dit voordelig
  2. Het tweede voordeel is de brede inzetbaarheid van de machine. Zowel binnen als buiten goed te gebruiken.
  3.  Ten derde is de lange levensduur, door voortdurende innovatie van accu’s, een groot voordeel.

Een schonere wereld begint bij jezelf. Om deze reden zet HOCAP zich al jaren in voor de verkoop van elektrische bouwmachines denk aan een elektrische minhijskraan, glaslift of spinhoogwerker.

De voordelen van lithium-ion accu’s

  • De lithium-ion accu’s hebben een 2 tot 3 keer langere levensduur dan de traditionele lood-zuur accu’s, terwijl de oplaadtijden 2 tot 3 keer korter zijn.
  • Vele op- en ontlaadcylci mogelijk en daardoor een langere levensduur. De lithium-ion accu’s hebben geen last van geheugeneffect. Dit betekent dat ze niet volledig ontladen hoeven te worden voordat ze weer opgeladen worden.
  • Optimale prestatie zowel bij hoge als lage temperaturen.
  • Makkelijk oplaadbaar.

Na het lezen van dit blog nog vragen of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel naar 088-4000700 of stel uw vraag hier.