Artikelnummer: a27770646885 Categorie:

Jekko SPX 532

Prijs op aanvraag

Ontdek de nieuwe Jekko SPX 532, bijzonder compact en beresterk. Onbetwiste nummer 1 in de markt van minihijskranen!

Volledige omschrijving
Hijshoogte
17.30 m
Hijscapaciteit
3.200 kg
Alle eigenschappen
 • Tot op de millimeter precies
 • Automatisch levelen
 • Robuuste stabiele mast

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat!

Omschrijving

“ACHIEVING THE MAXIMUM POTENTIAL”

De compactkraan Jekko SPX 532 is de nieuwste minihijskraan binnen het assortiment van Jekko. Met de SPX 532 geeft Jekko een blik in de toekomst van minihijskranen.

Wat maakt deze kraan zo uniek?

Deze kraan is slechts 77 centimeter breed en heeft een hijshoogte van 17.30 meter. Daarnaast heeft de Jekko SPX 532 een rotatie van 360 graden continu. De kraan heeft een maximale hijscapaciteit van 3,2 ton en kan daardoor meer tillen dan zijn eigen gewicht. Bedieningsgemak was een belangrijke factor bij de ontwikkeling van de SPX 532. Daardoor zijn nu alle functies op deze kraan vanaf de radiografische afstandsbediening uit te voeren.

Deze compactkraan van Jekko is de ideale kraan voor het plaatsen van glas, het monteren van staalconstructies en andere montagewerkzaamheden. Aangezien de minihijskranen binnen de 10-ton-meter grens vallen, is hijsen-zonder-hijsbewijs toegestaan.

Het eigen gewicht van de machine is onder de 3 ton gebleven waardoor vervoeren met een BE-combinatie geen probleem moet zijn.

Volledig elektrische minihijskranen

Jekko gelooft in het concept van elektrische minihijskranen. De fabrikant onthulde daarom in 2018 een serie van twee elektrische minihijskranen. Met de lancering van het model SPX 532 voegt Jekko een derde minihijskraan aan deze serie toe. Met het nieuwe model en met een verbeterd accupakket laat Jekko ook hier ambitie zien. Gelijktijdig zet Jekko in op de ontwikkeling van modellen uitgevoerd met lithium accu’s. Deze lithium accu’s garanderen een lange levensduur en een significant kortere oplaadtijd. Daarnaast heeft het lithium accupakket een langdurige en betere performance, hierdoor kan een klus sneller geklaard worden dan bij loodzuur accu’s.

Er is nog veel te vertellen over het presteren van deze machine, bel daarom vrijblijvend naar één van onze adviseurs en boek een vrijblijvende demo!

Eigenschappen

Aandrijving - Brandstof

Kubota D902-E4B 16.1 kW

Aandrijving - Elektrisch

Lithium 48V – 200Ah

Bediening

Radiografisch

Eigen gewicht

2.900 kg

Max. hellingshoek

20°

Max. hijscapaciteit

3.200 kg

Max. hijscapaciteit incl Jib

1.000 kg

Max. hijshoogte

12.10 m

Max. hijshoogte incl. Jib

17.30 m

Max. vlucht

14.80 m

Rijsnelheid

1,8 – 2,7 km/h

Rotatie

360°

Rupsen

Rubber / 1060 x 145 mm

Stempelafmetingen

Variabel

Transportafmetingen

3.50 x 0.77 x 1.96 m

 • Hoe bepaal ik welke kraan ik voor mijn hijsklus nodig heb?

  Om de capaciteit van de benodigde kraan te bepalen zijn twee begrippen van belang: de maximale vlucht en de maximale hijscapaciteit. De vlucht is de afstand van het hart van de kraan tot hart van de last. De last is het gewicht van het te hijsen object vermeerderd met het gewicht van de hijsmaterialen zoals het hijsblok en de hijskettingen.

 • Kan de kraan overal opgestempeld worden?

  Houd er rekening mee dat een kraan niet zomaar overal opgesteld kan worden. Er moet een voldoende draagkrachtige ondergrond zijn. De kracht van een minihijskraan is echter het lage eigen gewicht. Hierdoor is de stempeldruk per stempelpoot relatief laag en kan de kraan al snel worden ingezet.

 • Wat is het nut van stempelplaten?

  Stempelplaten worden gebruikt zodat de bodemdruk per stempelpoot gelijkmatiger verspreidt wordt. Door het draagvlak te vergroten wordt de kans op wegzakken verkleint. Hierdoor beschermt u de bodem en kunt u op een veilige manier werken op gronden die minder geschikt zijn voor zware lasten.

 • Wat is het voordeel van een jib?

  Met een jib op uw kraan heeft u extra reikwijdte, flexibiliteit en precisie. De jib wordt veelal ingezet bij het plaatsen van glas en bij constructiewerk.

 • Kan ik doorwerken als de accu van de bediening leeg is?

  De minihijskraan wordt standaard geleverd inclusief acculader en reserve accu. De reserve accu wordt tijdens het kranen automatisch opgeladen. Deze extra accu kunt u gemakkelijk gebruiken op het moment dat de accu van de bediening leeg is.