Artikelnummer: a27770646885 Categorieën:

Jekko SPX 532

Kranen zonder concessies. Elegant Italiaans design. Intelligente innovatie. Sterk op veiligheid. Duurzame aandrijving met lithium accupakket.

Volledige omschrijving
Prijs op aanvraag
Hijshoogte
17.30 m
Hijscapaciteit
3.200 kg
Alle eigenschappen
 • Grote nauwkeurigheid
 • Automatisch levelen
 • Robuuste, stabiele mast

Op werkdagen binnen 24 uur een offerte

Klanten beoordelen ons met 4.9 uit 5 sterren

Omschrijving

De minihijskraan Jekko SPX 532 is echt alleskunner onder de minihijskranen. Deze Jekko SPX 532 minihijskraan heeft alles om veilig en snel te bouwen.

“ACHIEVING THE MAXIMUM POTENTIAL”

De Jekko SPX 532 minihijskraan is enorm sterk. De maximale hijscapaciteit van de machine is 3.200 kg

Verder is de minikraan bijzonder compact; de kraan is slechts 77 centimeter breed en nog geen 2 meter hoog. Kan dus eenvoudig door elke deur gemanoeuvreerd worden. Qua hijshoogte is dit ook een echte alleskunner. Een maximale hijshoogte van 17.30 meter wordt binnen enkele ogenblikken gehaald. Eenmaal afgestempeld en klaar voor gebruik kan deze minihijskraan 360 graden continu draaien. Handig om vanuit één positie het hele project te klaren.

Speciaal voor de glas- en gevelbranche

De Jekko compactkranen, de SPX 532 in het bijzonder, worden vaak ingezet in de glas- en gevelbranche. De kraan wordt daarom vaak  in combinatie met een glaszuiger gekozen. De robuuste en stabiele mast maakt de minihijskraan uitermate geschikt voor het plaatsen van glas, kozijnen of dakkapellen. De krachtige, hydraulische jib (1200 kg) en de radiografische bediening dragen bij aan de brede inzetbaarheid. Elke kraanfunctie is op afstand te besturen en de kraan is op afstand volledig automatisch te levellen. Omdat deze compactkraan onder de 10-ton-meter grens valt, is hijsen-zonder-hijsbewijs toegestaan. Daarom ook geschikt voor verhuurbedrijven.

Volledig elektrische minihijskranen

Jekko gelooft in het concept van elektrische minihijskranen. De fabrikant onthulde daarom in 2018 een serie van twee elektrische minihijskranen. Met de lancering van het model SPX 532 voegt Jekko een derde minihijskraan aan deze serie toe. Met het nieuwe model en met een verbeterd accupakket laat Jekko ook hier ambitie zien. Gelijktijdig zet Jekko in op de ontwikkeling van modellen uitgevoerd met lithium accu’s. Deze lithium accu’s garanderen een lange levensduur en een significant kortere oplaadtijd. Daarnaast heeft het lithium accupakket een langdurige en betere performance.

Kom vrijblijvend langs of bel één van onze adviseurs

Er is nog veel te vertellen over het presteren van deze machine, denk aan automatisch levellen, de verschillende jibs en de non-marking rupsbanden. Bel daarom vrijblijvend naar één van onze adviseurs via 088 4000 700 en boek een vrijblijvende demo in!

Minihijskraan leasen

Deze machine kunt u leasen tegen een scherp maandelijks tarief. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Boek direct een demoMaak een afspraak

Eigenschappen

Aandrijving - Brandstof

Kubota diesel + powerpack 230V/400V (CDH)

Aandrijving - Elektrisch

Lithium 48V – 200Ah (CL)

Afstempeling

Automatisch

Bediening

Radiografisch

Eigen gewicht

vanaf 2.900 kg

Lier

Standaard – 800 tot 3.200 kg

Max. hellingshoek

20° / 36%

Max. hijscapaciteit

3.200 kg

Max. hijscapaciteit met jib

1.000 kg

Max. hijshoogte

12.10 m

Max. hijshoogte met jib

17.30 m

Max. vlucht

14.80 m

Rijsnelheid

1,8 – 2,7 km/h

Rotatie

360° eindeloos

Rupsen

Optioneel – non marking / verbreedbaar

Stempelafmetingen

Variabel

Transportafmetingen

3.50 x 0.77 x 1.96 m

 • Hoe bepaal ik welke kraan ik voor mijn hijsklus nodig heb?

  Om de capaciteit van de benodigde kraan te bepalen zijn twee begrippen van belang: de maximale vlucht en de maximale hijscapaciteit. De vlucht is de afstand van het hart van de kraan tot hart van de last. De last is het gewicht van het te hijsen object vermeerderd met het gewicht van de hijsmaterialen zoals het hijsblok en de hijskettingen.

 • Kan de kraan overal opgestempeld worden?

  Houd er rekening mee dat een kraan niet zomaar overal opgesteld kan worden. Er moet een voldoende draagkrachtige ondergrond zijn. De kracht van een minihijskraan is echter het lage eigen gewicht. Hierdoor is de stempeldruk per stempelpoot relatief laag en kan de kraan al snel worden ingezet.

 • Wat is het nut van stempelplaten?

  Stempelplaten worden gebruikt zodat de bodemdruk per stempelpoot gelijkmatiger verspreidt wordt. Door het draagvlak te vergroten wordt de kans op wegzakken verkleint. Hierdoor beschermt u de bodem en kunt u op een veilige manier werken op gronden die minder geschikt zijn voor zware lasten.

 • Wat is het voordeel van een jib?

  Met een jib op uw kraan heeft u extra reikwijdte, flexibiliteit en precisie. De jib wordt veelal ingezet bij het plaatsen van glas en bij constructiewerk.

 • Kan ik doorwerken als de accu van de bediening leeg is?

  De minihijskraan wordt standaard geleverd inclusief acculader en reserve accu. De reserve accu wordt tijdens het kranen automatisch opgeladen. Deze extra accu kunt u gemakkelijk gebruiken op het moment dat de accu van de bediening leeg is.