Sneller - binnen 24 uur persoonlijk contact
Persoonlijker - direct een adviseur spreken
Completer - altijd een geschikte machine

Panelen plaatsen met een Smartlift

In deze blog wordt de montagerobot SL608 Outdoor High Lifter ingezet voor het monteren van panelen. Leest u mee?

Smartlift panelen montage
Smartlift panelen montage

Montagerobot voor nieuwbouw

Het Universitair Medisch Centrum in Aalborg besloot eind 2019 te starten met nieuwbouw. Voor het plaatsen van de wanden werd gekozen voor PAROC-panelen. Deze sandwichpanelen zijn brandwerend, isolerend en licht van gewicht, opgebouwd uit steenwol en verzinkte staalplaten. De totale opdracht was om 27 panelen te plaatsen. Om dit te kunnen doen zijn de glaszuiger pads vervangen voor speciale SPK (panelen) zuigerpads. Deze pads hebben een grovere structuur en zijn daarom geschikt voor het plaatsen van panelen.

 

 

Smartlift panelen montage

Panelen heffen en monteren

Om de 4 meter lange platen eenvoudig te installeren is gebruik gemaakt van de Smartlift SL608 Outdoor High Lifter. Deze Smartlift met een capaciteit van 600 kg en een hefhoogte van 4.25 meter is ideaal voor deze werkzaamheden. Het installeren zonder montagerobot vergt veel tijd en energie. Tevens is de kans op blessures of schade aan materiaal groter. Door middel van de roterende kop en de radiografische afstandsbediening is het paneel tot op de millimeter nauwkeurig te plaatsen. Zo wordt werken een ware hobby! 

 

 

 

Smartlift panelen montage

Geïnteresseerd geraakt?

Wat heb ik nodig? Simpel, één man voor de besturing van de Smartlift, één man voor het controleren en positioneren van het paneel in het wandprofiel en één oerdegelijke en multifunctionele Smartlift. De stap naar kostenefficiënt en veilig werken regelt u, de veelzijdige Smartlift regelen wij. Er is altijd een geschikte machine voor uw project. HOCAP heeft modellen van 200 kg tot wel 1.000 kg! Ga ook efficiënter, veiliger en sneller aan de slag. Kom vandaag nog langs voor een vrijblijvend demonstratie, onder het genot van een goede kop koffie of thee!