Sneller - binnen 24 uur persoonlijk contact
Persoonlijker - direct een adviseur spreken
Completer - altijd een geschikte machine

Vrijstelling bpm autohoogwerker verdwijnt vanaf 2024 in drie stappen

U kunt vanaf 1 januari 2025 niet meer de bpm-vrijstelling voor ondernemers gebruiken. U moet dan bpm betalen. De overheid wil de bpm-vrijstelling voor een bestelauto van de ondernemer (ondernemersvrijstelling) afschaffen. Het doel is om de verkoop van emissievrije of heel zuinige bestelauto’s te stimuleren.

CELA autohoogwerker DT25

In de bpm geldt momenteel een vrijstelling voor bestelauto’s van ondernemers. Deze vrijstelling wordt per 1 januari 2024 in drie stappen naar nul afgebouwd in 2026. Hierna is het reguliere bpm-tarief voor bestelauto’s ook van toepassing voor ondernemers.

De hoogte van de belasting wordt bepaald door de CO2-uitstoot. Voor de inschrijving van bestelauto’s is daarmee voortaan bpm verschuldigd afhankelijk van de CO2-uitstoot.

Om nog gebruik te maken van de bpm-vrijstelling, is het raadzaam uw bestelauto(hoogwerker) tijdig te bestellen zodat deze nog in 2023 of 2024 geregistreerd kan worden. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Vooralsnog is het mogelijk gebruik te maken van de bpm-vrijstelling. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de leveringsmogelijkheden. Onze bestelautohoogwerkers met B-rijbewijs:

De CELA DT25 is de autohoogwerker die heeft wat ú wilt. Niet alleen compact, ook multifunctioneel inzetbaar. Meer werkbereik dan ooit! Geschikt om elke klus te klaren. Ontdek CELA vandaag nog!

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.