Completer - altijd een geschikte machine
Persoonlijker - direct een adviseur spreken
Sneller - binnen 24 uur een offerte

Welke kraan past bij mijn werk?

Jekko SPX 424 vs. Jekko SPX 532, welke moet ik kiezen?

Minihijskraan kopen?

HOCAP biedt twee modellen minihijskranen op rupsbanden in de klasse 2 tot 4 ton,  de SPX 424 en de SPX 532. Het maken van de juiste keuze tussen beide minihijskranen zorgt voor maximale winstgevendheid.

Zowel de Jekko SPX 424 als de Jekko SPX 532 zijn compactkranen van hoge kwaliteit, radiografisch bedienbaar en gemakkelijk te onderhouden. Er zijn echter opmerkelijke verschillen – vooral in vermogen en in capaciteit.

Waar gebruik ik de minihijskraan voor?

“Iedereen die in de markt is voor een 2 tot 4 ton minihijskraan moet goed nadenken hoe de machine daadwerkelijk zal worden gebruikt”, adviseert Jos de Vries, accountmanager voor hijskranen bij HOCAP. “In sommige gevallen is de SPX 532 mogelijk teveel kraan voor het werk van de klant, in dat geval betaalt een klant meer dan hij eigenlijk nodig heeft.”

Met een hijscapaciteit van 3,2t is de Jekko SPX 532 een compactkraan die geschikt is voor allerlei toepassingen, van constructie- en montagewerkzaamheden tot het plaatsen van glas en kozijnen. Met een hijscapaciteit van 2,4t is de Jekko SPX 424 een lichtere minihijskraan, maar dat betekent niet dat hij niet kan worden ingezet voor het plaatsen van glas, staalconstructies en andere montagewerkzaamheden.

“Het hangt allemaal af van de specifieke projecten en het aantal uren dat de minihijskraan in bedrijf is, legt de Vries uit.

Hoeveel wilt u kunnen hijsen?

Met de Jekko SPX 532 compactkraan heeft een machinist meer machine in handen. Dit komt door de krachtige motor, verfijnde hydraulica en de hoge hijscapaciteit.

Als uw minihijskraan een hoge bezettingsgraad heeft en u het werk zo snel mogelijk wilt voltooien, dan maken deze hoge prestaties de Jekko SPX 532 ideaal.

Als de minihijskraan echter voorbestemd is voor relatief lichte werkzaamheden, dan is zo’n goed presterende compactkraan zoals de Jekko SPX 532 mogelijk niet nodig.

“Hier zou ik de Jekko SPX 424 minihijskraan aanraden, aangezien de machinist hetzelfde kraanwerk kan uitvoeren, maar met een lagere investering.” zegt de Vries.

“Het gaat erom de specificaties van de compactkraan perfect af te stemmen op de werkzaamheden – niets meer en niets minder. Op die manier kunnen we de best mogelijke winstgevendheid garanderen.”

Onze adviseurs helpen u graag verder!

Kom in contact met een van onze adviseur om te weten welke Jekko minihijskraan bij uw werkzaamheden past. U belt hiervoor vrijblijvend naar 088 4000 700 of door het invullen van onze contactpagina.