Artikelnummer: 8219e8951578 Categorieën:

Jekko SPX 424

Compacter, krachtiger, hoger. Dit is de Jekko minihijskraan SPX 424. Optioneel volledig op Lithium accu verkrijgbaar en tot wel 15 meter hijsen. Ontdek of deze machine bij uw werkzaamheden past!

Volledige omschrijving
Prijs op aanvraag
Hijshoogte
15.20 m
Hijscapaciteit
2.400 kg
Alle eigenschappen
 • Verbreedbare rupsen
 • Lithium verkrijgbaar
 • Hijsen zonder hijsbewijs

Op werkdagen binnen 24 uur een offerte

Klanten beoordelen ons met 4.9 uit 5 sterren

Omschrijving

De Jekko SPX 424 is een compacte en krachtige minihijskraan uit het assortiment van Jekko. Breed inzetbaar door zijn compactheid, lage eigen gewicht en spinafstempeling.

“COMPACTER, KRACHTIGER en HOGER”

De compactkraan heeft een hijshoogte van 15.20 meter en een capaciteit van 2.4 ton. Deze minihijskraan is ideaal voor het plaatsen van glas, staalconstructies en andere montagewerkzaamheden.

Dankzij de spinafstempeling heeft de kraan een grote bodemvrijheid. Een grote bodemvrijheid wil zeggen dat de machine ook op ongelijk terrein kan worden afgestempeld. Het overbruggen van een obstakel en afstempelen op een hellende ondergrond vormt geen probleem.

De spoorbreedte is in te stellen van 0.77 tot 1.06 meter. Alle Jekko minihijskranen zijn standaard uitgevoerd met een lier en vaste hijshaak. Voor het exact positioneren van de last in de compactkraan is ook de SPX 424 uitgerust met een SCANRECO radiografische bediening. Deze wordt proportioneel bediend.

Speciaal voor glaszetters is de Jekko minihijskraan SPX 424 leverbaar met een radiografisch bestuurbaar glasmanipulator. De MV600.3E heeft een capaciteit van 600 kg. Aangezien de minihijskranen binnen de 10-ton-meter grens vallen, is hijsen-zonder-hijsbewijs toegestaan.

Elektrische modellen

Jekko gelooft in het concept van elektrische minihijskranen. De fabrikant onthulde daarom in 2018 hun eerste modellen volledig elektrisch minihijskranen. Deze Jekko minihijskraan SPX 424 behoort tot deze kranen. Jekko laat haar ambitie op dit gebied ziet. Gelijktijdig zet Jekko in op Lithium accu’s. Deze accu’s garanderen een langere levensduur en snellere oplaadtijd. Energiezuinig en erg krachtig. Deze Jekko minihijskraan SPX 424 is optioneel verkrijgbaar met een Lithium pakket.

Minihijskraan leasen

Deze machine kunt u leasen tegen een scherp maandelijks tarief. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden. Benieuwd naar de onbetwist nummer 1 minihijskraan?

Eigenschappen

Aandrijving - Brandstof

Kubota diesel +powerpack 230/400V (CDH)

Aandrijving - Elektrisch

Lithium 24V / 288Ah (CL)

Bediening

Radiografisch

Eigen gewicht

vanaf 2.080 kg

Max. hellingshoek

20° / 36%

Max. hijscapaciteit

2.400 kg

Max. hijscapaciteit met jib

800 kg

Max. hijshoogte

9.50 m

Max. hijshoogte met jib

15.20 m

Max. vlucht

11.80 m

Rijsnelheid

1,8 – 2,7 km/h

Rotatie

360°

Rupsen

Optioneel – non marking / verbreedbaar

Stempelafmetingen

Variabel

Transportafmetingen

3.15 x 0.78 x 1.95 m

 • Hoe bepaal ik welke kraan ik voor mijn hijsklus nodig heb?

  Om de capaciteit van de benodigde kraan te bepalen zijn twee begrippen van belang: de maximale vlucht en de maximale hijscapaciteit. De vlucht is de afstand van het hart van de kraan tot hart van de last. De last is het gewicht van het te hijsen object vermeerderd met het gewicht van de hijsmaterialen zoals het hijsblok en de hijskettingen.

 • Kan de kraan overal opgestempeld worden?

  Houd er rekening mee dat een kraan niet zomaar overal opgesteld kan worden. Er moet een voldoende draagkrachtige ondergrond zijn. De kracht van een minihijskraan is echter het lage eigen gewicht. Hierdoor is de stempeldruk per stempelpoot relatief laag en kan de kraan al snel worden ingezet.

 • Wat is het voordeel van een jib?

  Met een jib op uw kraan heeft u extra reikwijdte, flexibiliteit en precisie. De jib wordt veelal ingezet bij het plaatsen van glas en bij constructiewerk.

 • Hoe zet ik de jib op de minihijskraan?

  Bij de Jekko SPX 424 zit de jib naast de hoofdmast. Deze jib dient handmatig in het verlengde van de hoofdmast gedraaid te worden.

 • Kan ik doorwerken als de accu van de bediening leeg is?

  De minihijskraan wordt standaard geleverd inclusief acculader en reserve accu. De reserve accu wordt tijdens het kranen automatisch opgeladen. Deze extra accu kunt u gemakkelijk gebruiken op het moment dat de accu van de bediening leeg is.