Compleet assortiment
Hoogstpersoonlijke service
Binnen 24 uur een offerte

Montagerobot voor deuren

Deuren plaatsen is uitdagend werk, vooral wanneer het gaat om zware deuren. Om op een slimme en verantwoorde manier te werken wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een Smartlift. In deze blog word besproken hoe u deuren kunt plaatsen met een Smartlift.

Deuren plaatsen met Smartlift

Een Smartlift is uitermate geschikt om op een effectieve en efficiënte manier deuren te plaatsen. Het gebruik van een Smartlift kan het monteren van zware deuren vereenvoudigen en het werkgemak bevorderen. Inzet van een Smartlift zorgt ervoor dat het risico op letsel aanzienlijk verminderd.

Smartliften zijn voorzien van een vacuümhefinrichting waarmee glas- en deurpanelen kunnen worden opgetild en verplaatst. De zuignappen creëren een vacuüm tussen de Smartlift en het deurpaneel, waardoor ze stevig worden vastgezet tijdens het heffen of het verplaatsen. De Smartlift is ook voorzien van een side-shift systeem, wat ervoor zorgt dat de deur op de juiste manier gepositioneerd kan worden. Het draai- en kantelsysteem zorgt ervoor dat het verplaatsen van deurpanelen door een smalle deuropening mogelijk is, waardoor u de machine zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Door het hefsysteem kunnen de deurpanelen gemakkelijk opgetild worden. Het deurpaneel kan hierdoor eenvoudig op de juiste hoogte gebracht worden. Wanneer het deurpaneel op de juiste hoogte is kan de operator de Smartlift nauwkeurig positioneren om ervoor te zorgen dat de deur correct kan worden gemonteerd. Hierbij is het belangrijk om aandacht te hebben voor de positionering van de Smartlift. De Smartlift moet op een stevige, vlakke ondergrond gezet worden.  Als het deurpaneel op de juiste plaats is, kan deze op een veilige en eenvoudige manier worden bevestigd aan het deurkozijn. Het is belangrijk om te zorgen dat de deur goed past en op de juiste manier geïnstalleerd is.

HOCAP heeft een uitgebreid assortiment in Smartliften en accessoires. In bovenstaande video is te zien hoe een Smartlift wordt ingezet voor het plaatsen van deuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Smartlift SL380 Outdoor. Bekijk hier het desbetreffende model.