Artikelnummer: 96bc0c91fa55 Categorie:

Jekko SPX 1280

Prijs op aanvraag

Jekko’s grootste minihijskraan, vol innovatie en technieken. Laat u verrassen door de bouwkwaliteit en het vermogen van deze kraan, ontdek de SPX 1280.

Volledige omschrijving
Hijshoogte
26.60 m
Hijscapaciteit
8.000 kg
Alle eigenschappen
 • Grootste minihijskraan
 • Rijden met last
 • Tot wel 27 meter hijsen

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat!

Omschrijving

Omschrijving

Met een capaciteit van 8 ton en een hijshoogte van 26.60 meter is de Jekko SPX 1280 de grootste minihijskraan van de Italiaanse fabrikant. De robuuste mastconstructie, compacte stempelafmeting en een hijshoogte van 26.60 meter geven de SPX 1280 dé eigenschappen die men mag verwachten van een grote compactkraan. Voorheen werd dit model aangeduid als zijnde de Jekko minihijskraan SPX 1275.

Wat maakt deze kraan uniek?

Ten eerste de afstempeling. De afstempeling is volledig hydraulisch en te positioneren in ieder gewenste positie. Ten tweede de radiografische besturing. De Jekko SPX 1280 minihijskraan heeft een nieuwe radiografische besturing. Ten derde het nieuwe hydraulische systeem. Wat ook uniek is aan deze kraan is het nieuwe hydraulische systeem, waardoor er preciezer en soepeler gewerkt kan worden. Dit geeft deze krachtige minihijskraan het motorisch fijne gevoel van het kleinste model in de range.
Ten laatste een kleinere motor. De fabrikant heeft een kleinere motor in de kraan gebouwd om het hydraulische systeem optimaal te laten werken. Schrik niet! Een kleine motor om juist meer kracht en vervolgens optimaal gebruikt te maken van het presteren van de machine. Een kleinere motor bespaart op eigen gewicht, kosten en onderhoud.

De compactkraan Jekko SPX 1280 is uitgerust met een Pick & Carry modus waardoor er gereden kan worden met last in de kraan. In de Pick & Carry modus heeft de compactkraan een hijscapaciteit van 2.500 kg en een hijshoogte 10.70 meter.

Elektrische modellen

Jekko gelooft in het concept van elektrische minihijskranen. De fabrikant onthulde daarom in 2018 hun eerste modellen volledig elektrisch minihijskranen. Deze Jekko minihijskraan behoort tot deze kranen. Jekko laat haar ambitie op dit gebied ziet. Gelijktijdig zet de Italiaanse fabrikant in op Lithium accu’s. Deze accu’s garanderen een langere levensduur en snellere oplaadtijd. Energiezuinig en erg krachtig.

Eigenschappen

Eigenschappen

Aandrijving - Brandstof

Kubota D1105-E4B / 18.5kW

Aandrijving - Elektrisch

In ontwikkeling

Bediening

Radiografisch

Eigen gewicht

7.000 kg

Max. hellingshoek

20°

Max. hijscapaciteit

8.000 kg

Max. hijscapaciteit incl Jib

1.500 kg

Max. hijshoogte

19.90 m

Max. hijshoogte incl. Jib

26.60 m

Max. vlucht

20.00 m

Rijsnelheid

1,5 – 3,0 km/h

Rotatie

360°

Rupsen

Rubber / 1984 x 400 mm

Stempelafmetingen

Variabel

Transportafmetingen

5.73 x 1.45 x 2.04 m

Downloads

Vraag & Antwoord

 • Hoe bepaal ik welke kraan ik voor mijn hijsklus nodig heb?

  Om de capaciteit van de benodigde kraan te bepalen zijn twee begrippen van belang: de maximale vlucht en de maximale hijscapaciteit. De vlucht is de afstand van het hart van de kraan tot hart van de last. De last is het gewicht van het te hijsen object vermeerderd met het gewicht van de hijsmaterialen zoals het hijsblok en de hijskettingen.

 • Kan de kraan overal opgestempeld worden?

  Houd er rekening mee dat een kraan niet zomaar overal opgesteld kan worden. Er moet een voldoende draagkrachtige ondergrond zijn. De kracht van een minihijskraan is echter het lage eigen gewicht. Hierdoor is de stempeldruk per stempelpoot relatief laag en kan de kraan al snel worden ingezet.

 • Wat is het voordeel van een jib?

  Met een jib op uw kraan heeft u extra reikwijdte, flexibiliteit en precisie. De jib wordt veelal ingezet bij het plaatsen van glas en bij constructiewerk.

 • Hoe zet ik de jib op de minihijskraan?

  Bij de Jekko SPX 1280 zit de jib naast de hoofdmast. Deze jib dient handmatig in het verlengde van de hoofdmast gedraaid te worden.

 • Kan ik doorwerken als de accu van de bediening leeg is?

  De minihijskraan wordt standaard geleverd inclusief acculader en reserve accu. De reserve accu wordt tijdens het kranen automatisch opgeladen. Deze extra accu kunt u gemakkelijk gebruiken op het moment dat de accu van de bediening leeg is.